Wilm Janssen

Mij moet je niet vragen over mezelf te vertellen. Laat anderen dat maar doen. 
Bij de vraag waaraan ik niet wil voldoen, denk ik aan goede en slechte kanten: net als de euro die twee kanten heeft.  
Alles heeft twee kanten, in  alles wat ik deed, wat ik doe en nog ga doen in de plaatselijke politiek. Om die kanten te kunnen zien, daar ligt mijn plezier en passie, maar ook de uitdaging. 

Als ik me druk heb gemaakt in de politiek voor een nieuwe adaptieve school in onze gemeente, voor een blijverslening voor ouderen die -met een gemeentelijke hand in de rug -thuis kunnen blijven wonen, voor samenwerking in de regio, voor werkbedrijven, voor een effectieve GGD, voor een ambassadeur die werk naar deze gemeente haalt, dan heb ik dat altijd willen doen vanuit een gezonde financiële basis van onze gemeente. Je kunt wel praten over politiek en beleid maar altijd vanuit een financieel verantwoord beleid. 
Als ik als bewoner van ‘De Breedeweg’, als lid, voorzitter of vrijwilliger in Breedeweg iets heb gedaan dan heb ik dat gedaan vanuit mijn overtuiging. 

En heb ik misschien op lange of korte tenen gestaan? Ik probeerde te verduidelijken, ik probeerde direct te zijn, ik probeerde het uit de bocht laten vliegen om de discussie te krijgen, ik probeerde het kort te houden, heb daarbij misschien een stok tussen de benen gestoken: maar ik probeerde altijd met de kracht van argumenten te overtuigen. 

Sorry daarvoor, want waar ik direct wilde zijn was ik misschien bot, waar ik wilde toelichten was ik misschien langdradig, maar ik heb altijd getracht de samenwerking te zoeken vanuit mijn uitgangspunten.
Wat voor politicus ik ben? Vraag wat ik heb gedaan aan anderen. Ik kan slechts noemen, met bijna 70 nog jong, alleenstaand en nog vol energie, nog lang niet versleten als het over passie gaat, dat ik er sta. Voor buurt, dorp en gemeentelijke beleid. 
Gestudeerd en bereid om te leren: onderwijskundige, beleidsman, innovatieman, zoeker en denker, vakbondsman, onderhandelaar en  adviseur, bemiddelaar en vertrouwenspersoon.

Wat ik nu doe in de politiek, doe ik vanuit mijn overtuiging die dicht bij het CDA gedachtegoed ligt, al ben ik niet te beroerd om ook mijn partij kritisch te volgen. Wees gewaarschuwd. 

<< Terug naar overzicht