Hans Lamers

De afgelopen decennia zijn er veel boeren begonnen met een nieuwe tak van hun bedrijf in het toerisme of een verbreding van hun bestaande activiteiten. In het ‘Groesbeekse’ is dit verder ontwikkeld dan in de ‘Polder’. Deze ruimte moeten en willen we ze graag bieden. Beroepsmatig is het aan mij om de agrariërs te helpen bij de juiste beslissingen die er dan moeten worden genomen. Verkaveling, contracten, vergunningen en helpen bij de talloze mogelijkheden die de gemeente Berg en Dal hen biedt.
 
Mijn naam is Hans Lamers, geboren en getogen in Groesbeek en getrouwd met een Millingse. Vader van 2 kinderen en zelf agrarisch ondernemer.
Het lijkt voor de hand te liggen dat agrariërs zich automatisch aansluiten bij het CDA, maar ik heb dat ook gedaan omdat het CDA als geen ander meedenkt in ons omgevingsgebied. De basis is het bedrijf en vandaar uit moet je verder bouwen in verbetering en modernisering. Door landelijke wetgeving worden veel bedrijven al beperkt. Lokaal moet er juist de ruimte zijn die nodig is om de volgende generatie weer de ruimte te geven. Lokale bedrijven zijn lokaal geworteld en hebben gevoel en betrokkenheid bij de omgevingen.  

Een van de mooiste gebieden van Nederland, waar vaak de agrariërs aan de basis hebben gestaan met het ontginnen en cultiveren van het hedendaagse landschap. Daarom hebben we ‘Bijzonder slapen’ in ons verkiezingsprogramma gezet.
Wakker worden en denken dat je in Frankrijk bent en dan toch Groesbeeks kunnen praten?
Wakker worden in onze polder kan bijvoorbeeld ook in een Indiaanse tipi aan het water van de Rijn of in een hooimijt in Ooij of Groesbeek.

Met fantastische wijnen uit je voortuin en met kazen smaakvoller dan de Franse kaas omdat er Ooijs gras aan de koeien werd gevoerd?
Maar dan moeten we wel meedenken in het vlot verschaffen van vergunningen. Wist u dat we in ons mooie Berg en Dal 370.000 overnachtingen op jaarbasis hebben? En daar ligt mijn uitdaging in de raad. Dat moeten we koesteren en doorontwikkelen. 

Om al die agrariërs die ‘farmer’ willen blijven te helpen in deze moeilijke tijden omdat u ook graag gezond vee in weilanden wilt zien lopen, of af wilt kunnen stappen om fruit mee te nemen, en om de boeren die willen stoppen te helpen bij het maken van de juiste keuzes.
En daarvoor geldt maatwerk, en daar zijn we al sinds jaar en dag sterk in.

 << Terug naar overzicht